Broodnodig herstel economy nodig ondanks COVID-19 pandemie

Mensen zijn het beu thuis te zitten en af te wachten. Ondernemers worden onrustig met het "blijf thuis" advies van onze regering. We weten het nu wel dat social distancing het middel is om het coronavirus niet te kans te geven zich te verspreiden.

Mensen zijn het beu thuis te zitten en af te wachten. Ondernemers worden onrustig met het “blijf thuis” advies van onze regering. We weten het ondertussen wel dat social distancing het middel is om het coronavirus niet te kans te geven zich te verspreiden. De WHO adviseert een 1 meter afstand economie terwijl onze regering een veilige 1.5 mtr aanhoudt. Ik weet niet wat u in de afgelopen tijd hebt meegemaakt maar in mijn omgeving heb ik de gevolgen van dit virus kunnen ervaren. En nee, het is geen gewoon griepje wat wel weer voorbij waait.

De tuinbouw is op onderdelen keihard geraakt door de coronacrisis en snakt naar verlichting. Niet iedereen kan gebruik maken van overheidssteun en moet zien te overleven. Dit geldt ook voor partners in de afzetketen. Het is te hopen dat we er doorheen komen en de optimistische prognoses van het IMF voor 2021 waarheid zullen worden. Samen met een vaccin om de kwetsbaren snel beschermen zorgt voor vertrouwen in de toekomst.

Wel is het zaak te leren van deze pandemie. Laten we het zien als generale repetitie en deze geglobaliseerde economie tegen het licht houden. Een beetje meer dichter bij huis de zaken houden kan geen kwaad lijkt me.

LinkedIn
Twitter
Facebook

Plaats een reactie

bernhard nanninga van agrado marketing uit pijnacker

Maak ook gebruik van een specialist en kom beter beslagen ten ijs

Start met een gratis intakegesprek om te begrijpen of uw behoefte en wensen passen bij de competentie en insteek van Bernhard Nanninga.