Licht in de coronatunnel

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van afgelopen maandag waren hoopvol gestemd. Meer nog, er was duidelijk zicht op de uitgang van alle corona ellende. Grofweg zullen de meeste mensen in juli ingeënt zijn en dan gaan we weer los. Mondkapjes af, de kroeg in en lekker shoppen in de grote steden. We kijken ernaar uit alsof we koeien zijn die de wei na een lange koude winter in het voorjaar weer in mogen.

Er lijkt een strijd gaande tussen de deskundigen die waarschuwen voor vroegtijdige versoepelingen en economische belangen die druk opvoeren om juist wel te versoepelen omdat alles, volgens eigen zeggen, heel goed geregeld is.

De economie heeft een enorme dreun gehad en voor een aantal sectoren lijkt deze misère een doodsteek, denk aan horeca en de eventbranche. De tuinbouw echter komt er niet slecht af. Maar liefst 60% moet de NOW steun terug betalen. Leek het een jaar geleden een rampzalige situatie waarbij het ergste werd gevreesd, nu meldt FloraHolland recordcijfers in omzetten en prijzen. Het kan verkeren.

Er zijn duidelijk winnaars en verliezers in deze periode. De tuinbouw lijkt echter als winnaar eruit te komen. Mensen hebben de afgelopen periode veel aan bloemen en planten besteedt en gezond eten krijgt veel extra aandacht om de immuniteit te verbeteren.

Er liggen grote marketing kansen voor de hele sector om dit gezamenlijk op te pakken en veranderend gedrag van consumenten om te zetten in klinkende munt. Genieten, gezond en gemak vertalen naar bloemen, planten, groenten en fruit in verleidelijke proposities kan de Nederlandse tuinbouw sector op hoger niveau tillen.

Gaat de sterk verdeelde sector de handschoen oppakken?

LinkedIn
Twitter
Facebook

Plaats een reactie

bernhard nanninga van agrado marketing uit pijnacker

Maak ook gebruik van een specialist en kom beter beslagen ten ijs

Start met een gratis intakegesprek om te begrijpen of uw behoefte en wensen passen bij de competentie en insteek van Bernhard Nanninga.