Tuinbouw loopt achter in online marketing

Onlangs was ik bij een relatie waar we discussie hadden over de zin en onzin van het helpen van de klant bij de verkoop op basis van zijn klantbehoefte. Ik gaf aan dat er prachtige online middelen zijn om op internationaal niveau te zorgen voor meer aantrekkingskracht. En dat je hierin kan sturen op basis van data en je op basis van opgedane inzichten jouw online campagne hierop zou kunnen inrichten om te zorgen dat de interesse op je wordt gericht wat leidt tot verkoop.

Het bleek helaas niet mee te vallen de boodschap over te brengen. Het zal ongetwijfeld aan mijn domheid liggen en onvermogen om de ander iets uit te leggen en enthousiast te maken…

Marketing en zeker online-marketing blijkt voor velen nog een ver van mijn bed show. Zeker in de land- en tuinbouw blijkt marketing automation nog een relatief onbekend begrip in vergelijk met andere sectoren. Toch zult u waarschijnlijk ook veel inkopen doen via webshops en klakkeloos een account aanmaken of bij installatie van een app uw gegevens achterlaten. Wist u dat vanaf dat moment er data van u wordt gegenereerd en doorverkocht aan belanghebbenden? Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als wettelijke privacy bescherming. Data is het nieuwe goud en techreuzen als Facebook, Google, Amazon bijvoorbeeld begrijpen dit feestje.

Er valt binnen de land- en tuinbouwsector nog veel te halen als het gaat om e-commerce. Het wordt tijd dat hier een professionaliseringsslag wordt geslagen. Leads genereren via data is marketing en verkoop anno 2020. MQL en SQL is hierin waar het om gaat. Marketing en verkoop veranderen snel de laatste jaren van vorm. Het hebben van een goede strategie als bedrijf zowel voor de offline als de online marketing is noodzaak. Het is zaak om mee te veranderen om niet de dinosaurus te worden in verkoopland. Verandert u mee?

LinkedIn
Twitter
Facebook

Plaats een reactie

bernhard nanninga van agrado marketing uit pijnacker

Maak ook gebruik van een specialist en kom beter beslagen ten ijs

Start met een gratis intakegesprek om te begrijpen of uw behoefte en wensen passen bij de competentie en insteek van Bernhard Nanninga.